Ohjelma

Ohjelma

Babyshowerit tai kotimaisemmin sanottuna vauvajuhlat on Amerikan mantereelta Eurooppaan päin pikkuhiljaa enenevissä määrin rantautunut konsepti. Babyshowereissa eli vauvajuhlissa annetaan vauvaa kantaneelle äidille omat juhlansa ennen pienokaisen syntymää, tyypillisesti raskauden loppuvaiheessa. Mitään yhtä ja ainoaa reseptiä vauvajuhlien järjestämiseen ei ole, vaan paras tapa on tehdä juhlista sankarittaren näköiset. Mikäänhän ei myöskään estä tekemästä juhlia pelkästään vauvan isälle tai molemmille vanhemmille yhteisesti.

Mitä vauvajuhlissa sitten voidaan tehdä? Vauvajuhlissa voidaan ainoastaan olla. Vauvajuhlissa voidaan tehdä kaikkea muuta paitsi ainoastaan olla eli tykittää päivä niin täyteen ohjelmaa kuin ikinä vaan jaksetaankin. Ääripäät ovat siis mahdollisia ja kirjo on laaja. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että viimeisillään oleva äiti ei ehkä ole innoissaan päivästä Linnanmäellä – jo vatsa itsessään tekee mahdottomaksi moniin laitteisiin menemisen, huvipuiston omista säännöistä puhumattakaan.

Vaippakakkukeisari on myös kirjoittanut blogikirjoituksen kooten vinkkejä juhlien järjestäjille ja sen voit lukea TÄÄLTÄ.

Alle koottuna muutamia leikkejä - niille, joille leikit sopivat juhlakalun pirtaan:

1. Vaipanvaihto
Tarvikkeet: kaks huivia, kaksi nukkea, vaippoja

Kilpailijoiden tulee vaihtaa vauvanuken vaippa silmät sidottuina. Nopein voittaa. Tämä voidaan järjestää myös tulevan isän ja äidin välille. Lisätwistiä kisaan saadaan, kun vauvalla on ”tavarat” housussa.

2. Arvaa kuka
Tarvikkeet: Baby Shower –tiimiläisten vauvakuvat

Baby Shower porukka tuo kukin oman vauvakuvansa ja juhlakalun tulee arvata kuka on kuka.

3. Mitä, missä, milloin
Tarvikkeet: kyniä ja paperia

Baby Shower –tiimiläiset arvuuttelevat tulevan vauvan syntymäaikaa (pvm ja kello) ja –painoa, nimeä sekä pituutta. Paperit voidaan koristella etukäteen ja jokainen arvaaja laittaa nimensä korttiin. Lähimmäksi syntymäaikaa arvannut henkilö voittaa. Toki voittajahan ei sitten juhlien aikana – ainakaan toivottavasti – selviä. 😉

4. Soseiden maailma
Tarvikkeet: erilaisia vauvansoseita ja huivi

Odottavan äidin silmät sidotaan ja hänet laitetaan maistelemaan ja arvuuttelemaan eri vauvansoseita. Ohjelman yhteydessä saattaa herätä mainiota keskustelua eri soseiden toimivuudesta vauvoille ja tietysti siitä, löytyykö paras sose kaupan hyllyltä vai yhdistelmästä omia marjoja ja hedelmiä.

Millaisia leikkejä, pelejä tai kilpailuja Sinun Baby Showereissasi on pelattu? Laita viestiä osoitteeseen vaippakakkukeisari@gmail.com, niin lisäämme suositut leikit listalle.