Vauvajuhlat

Vauvajuhlat

Babyshowerit tai kotimaisemmin sanottuna vauvajuhlat on Amerikan mantereelta Eurooppaan päin pikkuhiljaa enenevissä määrin rantautunut konsepti. Babyshowereissa eli vauvajuhlissa annetaan vauvaa kantaneelle äidille omat juhlansa ennen pienokaisen syntymää, tyypillisesti raskauden loppuvaiheessa. Mitään yhtä ja ainoaa reseptiä vauvajuhlien järjestämiseen ei ole, vaan paras tapa on tehdä juhlista sankarittaren näköiset. Mikäänhän ei myöskään estä tekemästä juhlia pelkästään vauvan isälle tai molemmille vanhemmille yhteisesti. Vauvajuhlien järjestäjälle on koottu mainio muistilista, johon voit tutustua tästä.

Mitä vauvajuhlissa sitten voidaan tehdä? Vauvajuhlissa voidaan ainoastaan olla. Vauvajuhlissa voidaan tehdä kaikkea muuta paitsi ainoastaan olla eli tykittää päivä niin täyteen ohjelmaa kuin ikinä vaan jaksetaankin. Ääripäät ovat siis mahdollisia ja kirjo on laaja. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että viimeisillään oleva äiti ei ehkä ole innoissaan päivästä Linnanmäellä – jo vatsa itsessään tekee mahdottomaksi moniin laitteisiin menemisen, huvipuiston omista säännöistä puhumattakaan.

Lahjaa vai ei? Kas siinäpä kysymys. Lahjojen antaminen on erityisesti amerikkalaisessa vauvajuhlaperinteessä suuressakin roolissa. Perinteisissä vauvajuhlissa tuleva äiti availee paketti toisensa jälkeen tulevalle pienokaiselle tarkoitettuja lahjoja. Mikäs sen ihanampaa toisaalta onkaan kuin etukäteen hypistellä pieniä tossuja ja bodeja ja fiilistellä ajatusta tulevasta äitiydestä. Toisaalta, myös äidin hemmotteluun tarkoitetut lahjat ovat monien lahjansaajien mukaan varsin tervetulleita. Odottipa tai ei, kukapa voisi vastustaa kunnon jalkahoitoa.

Sivustollemme on koottu tietoa baby showereista, lahjoista, tarjoiluista ja ohjelmasta. Otamme myös mielellämme vastaan vinkkejä herkullisista tarjoiluista, mainioista peleistä ja leikeistä sekä muista teemaan liittyvistä asioista. Vinkit voitte lähettää: vaippakakkukeisari@gmail.com