top of page
Babyshower.fi logo

Virallinen Baby shower kauppa - kotimainen perheyritys jo vuodesta 1995 - ostamalla meiltä tuet kotimaista työtä

Baby shower toimitukset

ILMAINEN TOIMITUS YLI 59€ TILAUKSIIN!

Baby showerien ohjelma

BABY SHOWERIEN OHJELMA JA LEIKIT

Vauvajuhlien ohjelmaan vaikuttaa paitsi mahdollinen teema, myös budjetti sekä tulevan äidin mieltymykset. Mieti, millainen luonne äidillä on ja millaisesta ohjelmasta hän pitäisi.

 

“Kakkavaippojen” maistelu voi olla räväkän äidin mielestä hulvatonta, kun taas rauhallisemmasta äidistä se voi tuntua vaivaannuttavalta ohjelmanumerolta. Ohjelmaa suunnitellessa kannattaa myös miettiä millaisia vieraita juhliin on tulossa, mikäli juhlijat ovat etäisempiä toisilleen voi Twisterin pelaaminen tuntua ikävältä, jos juhlijat ovat rentoja voi se myös olla todellinen jäänsärkijä.
Tulevan äidin hemmottelu esimerkiksi hieronnalla tai jalkahoidolla voi olla yksi ohjelmanumero, ja yleensä miellyttää odottavaa äitiä. Hemmotteluhoito voi antaa myös aikaa järjestelyiden tekemiseen, mikäli juhlat järjestetään esimerkiksi yllätyksenä äidin kotona.

Ohjelmaideoita Baby showerien leikeiksi ja ohjelmanumeroiksi.

Ohjelmanumeroita suunnitellessa kannattaa huomioida niiden kesto, ettei juhlissa tule kiire
toteuttaa kaikkia. Mitä enemmän juhliin on tulossa vieraita sitä kauemmin ohjelmat yleensä
kestävät. Ennemmin kannattaa suosiolla jättää yksi ohjelma pois ja panostaa enemmän toisiin
leikkeihin.

 • Vieraille jaetaan paperit ja jokainen kirjoittaa paperille veikkauksensa vauvan sukupuolesta (jos ei ole tiedossa), syntymäpäivästä, -ajasta, -painosta, -pituudesta ja nimestä. On hauska myös arvuutella silmien väriä ja sitä, millaiset vauvan syntymähiukset ovat. Tai mitä äiti on tekemässä,kun supistukset alkavat tai lapsivesi menee?
  Arvauslomakkeet kannattaa tehdä etukäteen, jolloin ne on helppo jakaa vieraille. Arvaukset voi kirjoittaa myös vieraskirjaan tai vauvavihkoon, joka jää kivaksi muistoksi vanhemmille.
  Arvaukset voidaan joko lukea baby showereilla ääneen tai ne voivat jäädä muille paitsi
  vanhemmille salaisuudeksi.

 • Vieraat voi kirjoittaa vieraskirjaan tai vauvavihkoon terveiset tuleville vanhemmille, ehkä ohjeita tulevaan vauvavuoteen ja mahdollisia muita viestejä, jotka ilahduttavat tulevaa äitiä myös juhlien jälkeen.


  Samaan kirjaan voidaan ottaa myös kuvat juhlavieraista Polaroid kameralla.

 • Jokaiselle vieraalle jaetaan kynä ja paperia. Tarkoitus on listata minuutin aikana niin monta
  vauvatarviketta kuin he vain keksivät.

  Kuka ideoi eniten?

  Entä kuka keksikyseenalaisimman tuotteen?


  Tästä saa hauskan ja kevyesti leikkimielisen kisan vauvakutsuille.

 • Tämä on ehdoton klassikko vauvajuhlilla! Laita lautasille erilaisia vauvanruokia. Vieraiden
  tehtävänä on maistella ruokia ja arvata, mitä makua mikäkin on.

  Makutestin voi myös toteuttaa vain äidille. Mikäli makutesti tehdään tulevalle äidille kannattaa huomioida mahdollinen pahoinvointisuus, silloin makutestissä ei kannata käyttää lämmitettäviä ruokia vaan suosia ainoastaan erilaisia hilloja ja marjasoseita.

 • Vauva-Alias on aivan kuten tavallinen sanaselityspeli, mutta kaikki selitettävät sanat liittyvät raskauteen, vauvoihin ja lapsiperhe-elämään. Leikin vetäjä keksii sanat etukäteen ja kirjoittaa ne paperilapuille.

  Jokaiselle vieraalle voi varata 1–3 sanaa.
  Paperilaput jaetaan vieraille, ja jokainen selittää vuorollaan sanansa tulevalle äidille. Aikaa kunkin sanan selittämiseen on 30 sekuntia. 

  Sanoja ei saa katsoa ennen omaa vuoroa.


  Aliakseen voi osallistua muutkin kuin tuleva äiti ja mikäli juhlissa on paljon vieraita voi olla hyvä idea järjestää alias pareittain.

 • Tämä on ihana lahja tulevalle äidille, kannattaa kuitenkin miettiä kuinka lähellä juhlavieraat asuvat, että lupaukset on mahdollista toteuttaa. Järjestäjä keksii etukäteen jokaiselle vauvavuoden kuukaudelle yhden lupauksen.

   

  Lupauksia voivat olla esimerkiksi:
  -Tulen tekemään ruokaa, kun vauva on 1 kuukauden ikäinen
  -Käyn puolestasi kaupassa, kun vauva on 2 kuukauden ikäinen
  -Vien vauvan vaunulenkille, kun hän on 3 kuukautta
  -Tulen auttamaan kotitöissä, kun vauva on 4 kuukautta
  -Tulen kahville ja tuon mukana herkkuja, kun vauva on 6 kuukautta.
  -Järjestän vauvalle leikkihetken hänen ollessaan 8 kuukautta vanha.
  -Lähden kanssasi kampaamoon, ravintolaan, elokuviin, teatteriin tms., kun vauva on 12
  kuukautta.


  Lupauksia on tarkoitus olla yksi jokaiselle kuukaudelle, mutta mikäli vieraita on vähemmän kuin 12 voi lupauksia olla vähemmänkin. Mikäli vieraita taas on enemmän kuin 12 voi osa vieraista toteuttaa lupaukset yhdessä tai lupauksia voi olla parikin samalle kuukaudelle.

   

  Suunnittele, mihin vauvalupauksen kirjataan.

  Jos lupaukset arvotaan kannattaa ne kirjoittaa etukäteen paperilapuille ja laittaa yhteen kulhoon, mistä jokainen vieras voi ottaa itselleen lapun.
  Jos lupaukset jaetaan mieltymysten mukaan, voidaan ne kirjata vieraskirjaan tai vauvavihkoon.

  Kummassakin tapauksessa lupaukset kannattaa suunnitella ja kirjoittaa etukäteen, ettei siihen mene juhlissa liikaa aikaa.

 • Vieraita pyydetään tuomaan baby showereille jokin valokuva itsestään vauvana, mukaan laitetaan myös tulevan äidin kuva. Jos juhlat ovat tulevalle äidille yllätys, jonkun tehtäväksi jää hankkia hänen kuvansa mukaan, mikäli se vain onnistuu.

   

  Ohjelmanumeron vetäjä kiinnittää kaikkien kuvat isolle pahville ja merkitsee kuvat numeroin. Juhlavieraiden tehtävänä on arvata, kuka on vauva numero 1, vauva numero 2 ja niin edelleen.

  Arvaukset kirjoitetaan paperille ja järjestäjä tarkistaa tulokset. Lopuksi julkaistaan voittaja ja kerrotaan, kuka kukin vauva on oikeasti ollut.

   

  Mikäli juhlissa on paljon toisilleen entuudestaan tuntemattomia, kannattaa kuvien viereen tehdä nimilista vieraista tai järjestää arvausleikki yhteisesti kaikkien kesken.

 • Tähän ohjelmaan tarvitsee ainakin yhden vauvanuken, vaipan ja vauvanvaatesetin (body, housut, sukat ja myssy kannattaa ainakin olla). Jokainen pukee nuken vuorollaan järjestäjän ottaessa aikaa.

  Kuka onnistui pukemisessa nopeiten?

   

  Hauska kilpailu saadaan, mikäli vauvanukkeja on kaksi tai jopa kolme, jolloin juhlavieraat voi samanaikaisesti kilpailla toisiaan vastaan.

 • Ohjelman vetäjä laittaa 3-6 vaipan sisälle sulatetun suklaapatukan tai erimakuisia
  jäätelökastikkeita. Tarkoitus on laittaa kaikkiin erimakuinen ja tuleva äiti pääsee sitten haistelemaan tai jopa maistelemaan ”kakkavaippoja”.

   

  Äidin on tarkoitus hajun (ja maun) perusteella arvata, mikä on vaipan sisältö.
  Vaippojen sisältö on sulatettua suklaata/jäätelökastiketta, joten tämä baby shower -ohjelma ei ole niin ällöttävä kuin miltä se kuulostaa.

   

  Tämän ohjelmanumeron suhteen kannattaa kuitenkin miettiä millainen tuleva äiti on luonteeltaan, ettei juhlista tule vaivaannuttavat, sillä kaikkien mielestä kakkavaippojen haistelu ei välttämättä ole huvittavaa.

 • Pyydä jokaista vierasta tuomaan mukanaan yhden helmen tai jonkun muun koruun sopivan osan.
  Helmistä kootaan baby showereilla yhdessä äidille käsikoru. Jokainen pujottaa vuorollaan helmen lankaan. Samalla vieraat voi kertoa tulevalle äidille jonkin onnittelu- tai mietelauseen.

   

  Koru on äidille ihana ja pysyvä muisto juhlista.

 • Jokainen vieras saa kirjoittaa kirjeen vauvalle tai äidille. Kirjeissä voi olla terveisiä vanhemmuuden alkutaipaleelle, ihania terveisiä, joista vastasynnyttänyt äiti ilahtuu. Tai kirjeissä voi olla tulevaisuuden toiveita vauvalle. Kirjeet voidaan laittaa suljettuihin kirjekuoriin ja tuleva äiti saa lukea ne pienokaisen synnyttyä.


  Tähän ohjelmanumeroon voi kulua yllättävänkin paljon aikaa, joten kannattaa varmistaa, että aika varmasti riittää kirjeiden kirjoittamiseen.

 • Jokainen vieras saa vuorollaan kertoa oman hauskan ja/ tai nolon muiston lapsuudestaan. Hauskat tarinat vapauttavat tunnelmaa ja toimivat mukavana viihteenä. Tämä ohjelmanumero voi hyvin olla heti juhlien alussa, jolloin kaikki vieraat voivat samalla esittäytyä, mikäli kaikki eivät jo entuudestaan tunne toisiaan.

 • Jos juhlaväki on karaoken ystäviä, vauvakutsuilla voi järjestää vauvateemaisen karaoken.
  Kappaleiden joukossa voi olla perinteisiä tuutulauluja ja lastenlauluja sekä kappaleita, joissa mainitaan sana ”vauva”. Laululistalla voivat olla esimerkiksi:


   Pentti Rasinkangas: Meidän uusi vauva
   Soul Captain Band: Vauvantekohomma
   Britney Spears: Baby one more time
   Kasmir feat Saara: Vauvoja
   The Supremes: Baby love
   Alma: Bad news baby
   Catcat: Bye bye baby
   Justin Bieber: Baby
   Isac Elliot: Baby I

 • Lauluista voi karaoken sijaan järjestää myös hauskan musavisan.
  Ohjelman vetäjä tekee etukäteen soittolistan tunnetuista lastenlauluista ja soittaa juhlissa lyhyen pätkän laulun alusta. Visaan valitaan 5–10 kappaletta, jotka vieraiden on tarkoitus tunnistaa lyhyen musiikkipätkän perusteella. Pisteitä voidaan antaa sekä esittäjästä että kappaleen nimestä.


  Kisa voidaan järjestää paperiarvauksena tai kuka nopeiten ehtii sanoa ääneen taktiikalla.

 • Tämä on hauska ohjelmanumero ja siitä jää kiva muisto. Aikakapseli kootaan vauvajuhlilla ja se voidaan antaa lapselle esim. 15 tai 18 vuotispäivänä.
  Aikakapseliin kootaan vauvan syntymävuodesta muistuttavia asioita. Vieraita pyydetään tuomaan vauvakutsuille mukanaan jokin asia tai esine kapseliin laitettavaksi. Juhlissa jokainen voi kertoa, minkä vuoksi päätyi juuri valitsemaansa asiaan. Asiat ja esineet voidaan koota kenkälaatikkoon tai järjestäjä voi rakentaa jonkin kauniisti koristellun laatikon kapseliksi.


  Ideoita kerättävistä asioista:


  -ajankohtainen lehtiartikkeli
  -lista tämän hetken soitetuimmista kappaleista
  -lista elokuvateattereissa pyörivistä elokuvista
  -ruokamainos, jossa näkyy hintoja

  -elektroniikkamainos, jossa näkyy nykyisiä puhelimia/tabletteja/tietokoneita
  -vaatemuotikuva
  -lista televisiossa tällä hetkellä näkyvistä lastenohjelmista
  -kirje lapselle tulevaisuuteen
  -nykyhetken trendiruoan resepti
  -tyhjä vauvanruokapurkki
  -puhdas vaippa
  -valokuva baby shower -juhlien osallistujista

  Mikäli juhlavierailla on yhteinen keskusteluryhmä kannattaa etukäteen jutella, kuka tuo mitäkin, jotta vältytään samoilta ideoilta ja aikakapselissa olisi mahdollisimman monipuolisesti asioita.

 • Raskaus-Twister on liikunnallinen baby shower -ohjelma. Tämä ohjelmanumero on hauska ja rento tapa saada juhlavieraat liikkeelle.
  Juhlavieraat laittavat paidan alle vatsan puolelle tyynyn ”raskausmahan” ja sitten pelataan tuttua Twister peliä. Tuleva äiti voi toimia tuomarina.

   

  Tästä ohjelmanumerosta kannattaa mainita vieraille etukäteen, että jokainen voi miettiä omaa pukeutumistaan sopivaksi peliä varten.

 • Juhlien järjestäjä ostaa etukäteen, saman määrän kuin juhlavieraita on tulossa, erilaisia
  kuvioimattomia vauvanvaatteita: bodyt, housut, sukat, paita. Juhlissa jokainen juhlavieras saa kangastusseilla piirtää yhteen vaatteeseen haluamiaan ihania kuvia ja tekstejä. Jokainen vieras saa näin piirtää vauvalle omanlaisensa vaatteen. Juhlien järjestäjä kerää lopuksi vaatteet talteen ja silittää ne valmiiksi tulevalle vauvalle.

   

  Näin tulevalle äidille jää pitkäaikainen ja ihana muisto vauvajuhlista sekä vieraista, jotka olivat paikalla.

 • Vaipanheitto on loistava loppuhuipennus vauvakutsuille. Idea on vastaava kuin häissä
  morsiuskimpun heitto. Odottava äiti heittää vaipan juhlavieraille ja se ken vaipan nappaa on onnekas tulemaan seuraavana äidiksi.

   

  Mikäli etukäteen on tiedossa, että jollakin juhlavieraista on ollut ongelmia lasten saannissa kannattaa miettiä, onko kyseinen ohjelmanumero kaikkien mielestä mukava.

bottom of page